Reisegarantifondet

Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.

Ordningen gjelder ikke dersom du kun har kjøpt en ruteflybillett eller dersom du har kjøpt deler av reisen hos forskjellige leverandører. Du må ha kjøpt minst to av tre pakkereiseelementer (transport, overnatting, vesentlig turistmessig ytelse ) av samme arrangør for at penger skal utbetales. I tillegg må du forsikre deg om at arrangøren har stilt garanti.

Vi anbefaler at du betaler med kredittkort så lenge du ikke er dekket under reisegarantiordning, da kan du kreve pengene igjen fra kortutsteder dersom den du har kjøpt tjenesten fra går konkurs.

Er reisen kansellert som følge av konkurs og du skal kreve dine penger tilbake fra Reisegarantifondet, klikk her

Sjekk alltid før du kjøper en pakkereise om arrangøren av reisen har stilt reisegaranti. Her kan du lese hvem som har stilt reisegaranti i Norge. Husk, fondet betaler kun ut når arrangøren har stilt garanti.

Alle arrangører av pakkereiser plikter å opplyse ved annonsering av pakkereiser at de har stilt reisegaranti, enten ved hjelp av Reisegarantifondets logo eller i klartekst.

Utbetaling under reisegarantien skjer kun når reisen avlyses som følge av konkurs hos arrangør eller formidler som har stilt garanti.

Har du kjøpt en garantipliktig reise, normalt bestående av:

1. Charterreise (også ved kjøp av kun flysete)

2. En tilrettelagt pakke, bestående av eksempelvis fly og hotell annonsert på nett eller i avisen

3. Fly og hotell hvor du ber byrået/nettstedet om å booke et bestemt hotell og en flyavgang (ikke tilrettelagt)

Er du i tvil om du har kjøpt en garantipliktig reise eller om arrangøren har stilt garanti – ta kontakt med Reisegarantifondet.

nb_NONorwegian