15 måter å ødelegge et utdrikningslag på

Det finnes mange måter å lage et godt utdrikningslag på, men det finnes også feller du virkelig ikke vil gå i. Vi lister opp de viktigste her. I teksten har vi brukt «brudgom» om den som skal drikkes ut, men poengene gjelder i like stor grad for jenteutdrikningslag.

1) Velg en dato som ikke passer

Alt er klart, utdrikningslaget er planlagt til punkt og prikke, gjengen er samlet og skal kidnappe brudgommen. Så viser det seg at denne helgen er han bortreist på jobb/får tilpasset smoking til bryllupet/hans tilkårede er bortreist og han er alene med barna

Sjekk datoen! Hør med den utkårede og med jobben, vær sikker på at brudgommen kan!

2) Glem en viktig deltaker

Gjengen samles, alle er klare og så spør brudgommen «Hvor er Arne, min beste venn fra barndommen?» og du tenker «Hvem pokker er Arne?!«.

Det er ikke alltid så lett å vite hvem man skal invitere, en sjekk i vennekretsen hjelper som regel, men i blant er det en viktig venn som brudgommen kjenner fra en helt annen sammenheng som ingen har tenkt på, men som burde vært med. Det er lov å be brudgommen om en liste om hvem han ønsker at skal bli invitert i utdrikningslaget, men vi anbefaler å gjøre det lenge før selve utdrikningslaget skal finne sted.

3) Gjør noe som fører til at bryllupet blir avlyst

Denne er virkelig stygg. Sett at brudgommen er kjent for sin manglende vurderingsevne når han drikker, samt sin overdrevne interesse for det annet kjønn. Selvfølgelig har han et ansvar for seg selv, men skjenker dere ham full, smugler i ham Viagra og betaler for en omgang på et bordell i Amsterdam så kan man ikke forvente at hverken bryllup eller vennskapet med brudgommen noensinne blir som før.

4) Gjør noe som får piggene til å stritte hos brudgommens utkårede

Det er ganske å akseptert å gjøre noe som er mer «på kanten» i et utdrikningslag enn til vanlig, men styr unna aktiviteter som får brudgommens utkårede til å se rødt. Er hun aktiv i kvinnegruppa Ottar vil hun neppe se med blide øyne på at kjæresten tilbrakte utdrikningslaget sitt på en strippeklubb. Brudgommen vet garantert dette og å vite at man må forsvare dette når man kommer hjem setter definitivt en demper på opplevelsen.

Om brudgommen føler at han må lyve om hva han har gjort når han kommer hjem hadde det vært bedre å finne på noe annet.

5) Gjøre noe brudgommen virkelig ikke vil

Det er lov å utfordre og sprenge grenser. Men har brudgommen skikkelig høydeskrekk finnes det mange bedre aktiviteter enn strikkhopp, og er han av den sjenerte typen vil neppe det å gå ut kun ikledd stringtruse gjøre dagen til noen stor glede. Har brudgommen problemer med spillavhengighet er ikke pokeraften tingen heller…

6) Skru opp forventningene og ikke levere

Hvis brudgommen, eller hele gjengen blir lurt til å tro at dere skal fly til en europeisk storby, for så å bli overrasket med at dere skal spille bowling i hjembyen må du forvente dårlig stemning. Lurerier og knep hører med, men ikke skuff deltakerne med å late som om dere skal gjøre noe som er kulere enn dere egentlig skal. Da er det bedre å gjøre det omvendt, bowlingkvelden som endte i Praha er veldig mye bedre enn det motsatte.

7) Skjenke brudgommen stupfull tidlig

Denne er en gjenganger. Alkohol er en viktig del av de fleste utdrikningslag og alle vi skjenke brudgommen. Det er jo morsomt helt til han sovner/spyr/blir skikkelig kranglete. Husk at dette er brudgommens dag. Det er kjipt om han ikke får være med på noe etter middag.

8) Miste brudgommen

Uansett hva dere finner på og hvor dere er så pass på at brudgommen er med dere. Om noen andre roter seg bort så får det stå for deres regning, men hold styr på brudgommen. Forklaringsproblemene når dere kommer hjem blir store!

Historier om folk som våkner opp i Paris uten å ane hvordan de kom deg dit er morsomme når man hører om dem, ikke når man står midt oppi situasjonen.

9) Gjør noe kjedelig

Utdrikningslag skal være gøy. Det trenger ikke være dyrt, men da trenger man gjerne litt ekstra kreativitet og planlegging. Legg energi i dette, sørg for gode planer og at det dere gjør er virkelig morsomt.

Pass på at ikke dagen inneholder masse dødtid, enten det er at hele gjengen skal vente i 2 timer mens brudgommen hopper i fallskjerm eller at man bare ikke ha noe å finne på mellom frokost og pubrunde om kvelden. Sørg for at noe skjer!

10) Prise seg ut

Det er så mye morsomt man kan finne på og det er lett å legge lista veldig høyt når man ønsker å planlegge det perfekte utdrikningslag. Pass imidlertid på å være åpen om budsjettet med resten av deltakerne. Det hjelper ikke at planen er verdens kuleste utdrikningslag hvis ingen av gutta har råd til å være med.

11) Ikke organisere betalingen

Gjør deg selv en tjeneste som forlover; lag en plan for hvordan gildet skal betales og sørg for at deltakerne forhåndsbetaler alt som ikke skal betales av den enkelte på stedet.

Det er ikke morsomt å ha lagt ut for et utdrikninglag og så måtte masse tid og energi på å kreve inn penger i etterkant. Sett en betalingsfrist og følg den slavisk. Det sparer deg selv for mye bry!

12) Uten mat og drikke…

Vi har aldri hørt om et utdrikningslag som har glemt å tenke på drikke. Imidlertid er det mange som glemmer å tenke på mat. Uansett hvor morsomme aktiviteter dere skal gjennom vil stemningen etterhvert bli ganske amper om ingen får spist. Sjekk derfor ut om det er mulighet for å spise der dere skal. Hvis ikke må dere legge en plan for maten, enten det er å ta med en engangsgrill eller leie med egen kokk.

13) Kom for sent

Har dere bestilt et opplegg med aktiviteter så sørg for å være ute i god tid. Husk at hvis 20 stykker skal kjøre fra A-B, så tar det som regel lenger tid enn om man kjører et par stykker. Et stopp på en bensinstasjon tar fort en halvtime om alle skal tisse og spise en pølse, og kommer man for sent får man i beste fall mindre tid til aktivitetene man har planlagt. I en del tilfeller får man ikke delta i det hele tatt. Ser dere at tidsskjemaet sprekker så ring og gi beskjed dit dere skal, de fleste leverandører gjør så godt de kan for å få det til om de bare får beskjed.

14) Virkelig farlige og tåpelige ting

Fyllekjøring enten det er med bil, motorsykkel, båt eller noe annet, stuping på grunt vann eller forsøk på stunt uten å ha tilstrekkelig kunnskap eller folk med riktig kompetanse. Dessverre skjer det dødsulykker i forbindelse med utdrikningslag, også i Norge.

15) Tatovering som minne om kvelden

Nei, nei og absolutt nei!

nb_NONorwegian